Meyve Tatlıları Hakkında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Tatlıları Hakkındameyve tatlılarının püf noktaları - karışık meyvelerle tatlı hazırlamak - esmer şekerin tatlılarda kullanılması - un kullanılmayan meyve tatlıları - meyve tatlıları nasıl hazırlanır Şerbetli ve sütlü tatlılar dışında, un kullanılmada, çoğunlukla hammaddesi meyve olan tatlılardır ![]() Meyveli tatlıların diğer tatlılara göre hazımları daha kolaydır Çünkü çoğunda yağ yoktur![]() Vücudun şeker ihtiyacını gidermenin en iyi yolu bu tür tatlıları tüketmekten geçer ![]() Türkiye’de çok fazla tüketimi olmayan esmer şeker kullanılırsa bu tatlıların daha az kalori vermesi sağlanır ![]() Özellikle bal ile hazırlanan tatlıların vücuda hiç bir yan etkisi yoktur ![]() Beyin beslenmesini sağlayan tek gıda olan glikoz, meyveli tatlılardan alınırken lezzeti arttırmak için bazı yollar vardır ![]() Meyvelerin en şekerli mevsiminde bu tatlılar hazırlanmalıdır ![]() Mümkün olduğu kadar fazladan su konmamalıdır ![]() Besin değerinin korunması için, düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiye edilir ![]() Şekillerinin bozulmaması için fazla karıştırılmaz ![]() Bu tür tatlıların renk vermesi için gıda boyası katılabilir, ancak boya kullanılmazsa daha iyi olur Mutlaka renk verilecekse meyvelerin kabuklarından ve çekirdeklerinden yararlanılmalıdır![]() Tatlı karışık malzemelerden hazırlanacaksa, malzemelerin sertliği göz önünde bulundurularak sırayla pişirilmelidir ![]() Ceviz gibi kuru yemişler kullanılacaksa, kavrulmamış olmasına dikkat edilmelidir ![]() alıntı |
|
|
|