![]() |
Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates ve Diğer Kızartmaları YaparkenKızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz ![]() ![]() Kızartmanın sırrı Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin ![]() Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbentten süzün ![]() Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın ![]() Patatesi kızartmanın püf noktaları Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var ![]() Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın ![]() İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak ![]() ![]() Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu? Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz,dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz? ![]() |
![]() |
![]() |
|