Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, pratik

Birkaç pratik bilgi...

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Birkaç pratik bilgi...



Salatayı erken yapmanız gerekirse bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın


--------------------------------------------------------------------------------


Salata malzemelerinizi yıkadıktan sonra yaprakların canlanması için buzlu suda bekletin


--------------------------------------------------------------------------------


Lezzetli bir salatanın sırrı;malzemelerin salataya eklenme sırası ve şeklidirSalatalık sebzelerinizi hazırladıktan sonra,önce sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp salatanın üstüne dökmeli,sonra da zeytinyağını ilave etmelisiniz


--------------------------------------------------------------------------------


Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyunuz Pilav pişirirken,suyuna biriki damla limon sıkarsanız pilavı daha beyaz ve parlak yapıyorBelki denemek istersiniz



Hani olmaz ya ,yine de bir dalgınlık olur da pişen yemek tencerenin dibine inatçı bir şekilde yapışıp,gitmem diye ısrar ederse şunu deneyin:Tencerenin dibine biraz su koyup içine bulaşık makinesi deterjanından ekleyip kaynatınBunda da sonuç mükemmel oluyor

Ayrıca demliğinizin içinde oluşmuş siyah çay lekesi varsa onun için de aynı şeyi uygulayabilirsiniz

Kolay gelsin

Birçoğumuz çaydanlık ve keetle da oluşan kireçlerden şikayet ederizBen bunun için genelde porçöz kullanıyordumSonra da iyice temizlenmesi içip defalarca yıkıyordumEpey zahmetli bir iştiÇünkü sularımız çok kireçli olduğundan çok sık yapmam gerekiyordu

Ama bundan daha acı olan ,birgün keetle ımın metal rezistansının eridiğini gördümİşte bundan sonra da tesadüfen limon tuzuyla tanıştımBenim gibi bilmeyenler olabileceğini düşündüm ve sizle paylaşmaya karar verdim

Çaydanlık veya keetle ınıza geceden su doldurup,içine bir avuç kadar limon tuzu atınSabaha kadar o şekilde kalsınSabah bütün kireçlerin söküldüğünü göreceksinizÜstelik oldukça da sağlıklıBu arada limon tuzunu aktardan alın,daha ucuz oluyor

Bir deneyin,sonuç harika olacak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.