![]() |
Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Şerbeti Nasıl Dökülürbaklavanın şerbeti ne zaman dökülür - baklava şerbeti nasıl yapılır - baklava şerbeti yapımı - baklava şerbetinin şekerlenmesi nasıl önlenir - baklava şerbetinin yapılışıHer tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdır ![]() ![]() ![]() Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine göre şerbet ayarı değişiklik gösterir ![]() ![]() Meşhur Antep baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka görmüşsünüzdür ![]() ![]() ![]() ![]() O halde evde yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli? Acizane anlatmaya çalışayım ![]() Baklava şerbeti nasıl ayarlanır? 40 cm ![]() 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 iri dilim limon Bir çay kaşığının üçte biri tuz Şerbetin yapılışı Şekersu tuz ve limonu tencereye koyupocağın altını açın ![]() ![]() ![]() ![]() İçine limonu kabuklu atmıyacaksanızçeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyin ![]() ![]() Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonraaltını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır kitatlı şerbeti hemen içine çekiphamurlaşmasın ![]() Eğer kat kat açılmışgevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana kadar bekletip sonra tatlıya dökün ![]() ![]() Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına bağlı olarak değişir ![]() Soğuk bir mutfaktaki 15 dakikaylasıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette aynı etkiyi bırakmaz ![]() Soğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur sanırım ![]() Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|