Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, dökülür, şerbeti

Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür



baklavanın şerbeti ne zaman dökülür - baklava şerbeti nasıl yapılır - baklava şerbeti yapımı - baklava şerbetinin şekerlenmesi nasıl önlenir - baklava şerbetinin yapılışıHer tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdırŞekerparekalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin çok sıcak olması ve koyu olmaması gerekir ki tatlı şerbeti çabuk çeksinLokma tatlısı gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanızçok cıvık bir şerbet olmaması gerekir


Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine göre şerbet ayarı değişiklik gösterirÖrneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılıktatlının soğuk olması lazım ki gevrekliği kaybolmasın


Meşhur Antep baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka görmüşsünüzdürŞerbet verilirken hem tatlıhem şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin içinde kaynarEğer siz evde yaptığınız baklavaya aynı işlemi uygularsanızbaklava hamur gibi olur Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme yöntemleri evdekilerden çok farklıdır


O halde evde yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli? Acizane anlatmaya çalışayım


Baklava şerbeti nasıl ayarlanır?


40 cmlik yuvarlak bir tepsi baklava için;


3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 iri dilim limon

Bir çay kaşığının üçte biri tuz


Şerbetin yapılışı


Şekersu tuz ve limonu tencereye koyupocağın altını açınŞeker eriyene kadar karıştırınBu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerleniyorTuz da şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem


İçine limonu kabuklu atmıyacaksanızçeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyinOcaktan almadan hemen önce eklersenizşerbet şekerlenir


Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonraaltını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edinKıvamına gelmiş bir şerbetinkaynarken çıkardığı ses ilk kaynamaya başladığı zamankinden farklıdırBaştakine göre baloncuklarda irileşmiştir

Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır kitatlı şerbeti hemen içine çekiphamurlaşmasın


Eğer kat kat açılmışgevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana kadar bekletip sonra tatlıya dökünYok tatlınız biraz kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ki sert kalmasın


Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına bağlı olarak değişir


Soğuk bir mutfaktaki 15 dakikaylasıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette aynı etkiyi bırakmaz


Soğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur sanırım


Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.