Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
edilir, kahvaltılıklar, servis, takımlarla

Kahvaltılıklar Hangi Takımlarla Servis Edilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılıklar Hangi Takımlarla Servis Edilir



kahvaltılıkların servisi - meyve suları nasıl servis edilir - sahanda yumurta nasıl servis edilir - kahvaltılıkların servis usulleri - pastırma ve sosislerin servisi
Meyve Suları1:

Daha itinalı servislerde suprem isimli tasların içersinde meyve veya domates suları oturtulur ve bardağın etrafı kar ve buzla doldurularak servis edilir Ülkemizde henüz süprem ve kar - buz temini her zaman mümkün olmadığından aşağıdaki şekilde servis edilir


Meyve Suları2:

Bardak altı tabağı, yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 DL, en çok 2,5 DL lik meyve suyu bardaklarında servis edilir Eğer meyve suyu konserve ise yanında biraz pudra şekeri ve çay kaşığı ile servis edilir


Domates suyu:

Bardak altı tabağı yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 DL, en çok 2,5 DL lik meyve suyu bardaklarında çay kaşığı, biber değirmeni, yoksa biberlik, tuz, 1/4 limon, Vorçester ile servis edilir (Vorçester yoksa kullanılmaz)


Yulaf Ezmesi (Poriç):

Sıcak çorba tabağı - Desert katığı, sut veya krema, pudra şekeri ile servis edilir


Şeriatlar Kom fleyk gibi hububatlar:

Soğuk çorba tabağı desert katığı soğuk süt, pudra tekeri ile servis edilir


Yumurta Alokok veya rafadan yumurta:

Küçük bir tabağın veya kup altı tabağının üzerine yerleştirilmiş rafadan yumurta kabı (kogetie) yumurta kaşığı, yoksa çay kaşığı, tuzluk, biberlik ile servis edilir


Sahanda Yumurta:

Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda yumurta sahanı ile oturtulur, ördövr çatalı, tatlı kaşığı, tuzluk, biberlik ile servis edilir


Pastırmalı, Sosisli vs yumurta

Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda hazırlanmış yumurta sahanı ile küçük bıçak, küçük çatal, küçük kaşık, tuzluk biberlik ile servis edilir


Çarpma Yumurta veya Poşe Yumurta, tost üzerinden frit yumurta:

Sıcak yemek tabağında küçük bıçak, küçük çatal, tuzluk, biberlik ile servis edilir Omlet sade, Domatesli, Peynirli veya Diğer Çeşitler Sıcak yemek tabağında yemek çatalı, tuzluk, biberlik ile servis edilir


Yumurta Kokotta:

Üzerine peçete kâğıdı yerleştirilmiş Desert tabağının üzerine kokotta yumurta çay kaşığı, tuzluk, biberlik ile servis edilir



Necip Usta



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.