Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sofra, süsleme, tüyoları

Sofra Süsleme Tüyoları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofra Süsleme Tüyoları



sofra süsleme

Sofralar her ne kadar ev sahiplerinin zevklerine göre süslenmekte ise de, bu süsleme sofra tekniği bilgisine, görgüsüne ve günün zevkine uygun bir şekilde olması da koşuldur

Örneğin: Çiçekleri sofraya teker, teker veya küçük demetçikler şeklinde serpilebileceği gibi bunları küçük çelenk veya daire şeklinde cam, sırça, ya da gümüş vazolara yerleştirilmiş olarak koymak da pek zarif ve yerinde olur Özellikle etrafı yeşil yapraklarla çevrelenmiş konca veya tomurcukumsu çiçekler, sofraya gerçekten bir olağanüstülük vermektedir Sonra unutmamalıdır ki, hattâ yeşil yapraklı narin filizler bile, yemek sofrasını çiçekler kadar süsleyebilir

Bitki saplariyle demet yapılmış ponpon güllerin gözleri okşayan renkleriyle, kranfil ve krizantemlerin ahenkli renkleri birbirinin yanında yabancı durmazlar Kırmızı ve sarı, mavi ve kırmızı renkli çiçekler birarada oldukları zamar bir renk ormanisi yaratacaklarına emin değiliz Kestane rengi ve pen be renkler de böyledir Fakat pembe, kestane, sarı, kırmızı ve turuncu renlkredeki çiçklerin hepsi bir arada iyi bir görünüm oluşturabilirler Yalnız böyle çiçeklerin bu manzarayı oluşturabilmeleri için her birine uygun yer, renk ve sırayı deneyerek seçmek zorunluğu vardır

Düzgün ve özenli bir şekilde yemişliklere, ya da yemiş sepetlerine yerleştirilmiş meyvelerde renkleri bakımından sofralarda birer süs olabilirler Çünkü meyvelerin açık ve zıt renkleri, özellikle kış sofralarını neşeli bir anlatımla canlandırabilir Yalnız çiçek ve meyvelerin yüksek vazo veya sepetler içine yerleştirilmiş olarak sofraya konulmamaları gerekir Aksi halde, sofrada konuşan herhangi bir kimseyi görebilmek için karşısındakilerin çiçek ve meyve, vazo ve sepetlerinin arkasında saklambaç oynar gibi hareketler yapmaları garipliği ortaya çıkar



* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı

* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor

* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir

* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz

* Yemek sofraları için salata önemlidir Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir

* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir

* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli

* Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur

* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir

* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.