![]() |
Mutfakta püf noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfakta püf noktalarKızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın ![]() Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin ![]() ![]() Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın ![]() ![]() Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun ![]() Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun ![]() ![]() Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın ![]() ![]() ![]() Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın ![]() Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin ![]() Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun ![]() ![]() Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin ![]() ![]() Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun ![]() ![]() Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz ![]() Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın ![]() ![]() Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|