Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lor, peyniri, yapılır

Lor Peyniri Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peyniri Nasıl Yapılır



Lor nasıl yapılır - lor tarifi - lor peyniri - lor peyniri yapımı - lor peyniri malzemeleri - süt kesiğinden lor yapımı


Lor peyniri nedir?

Aslında genelde lor peyniri ve süt kesiği karıştırılır Lor peyniri,peynir altı suyundan elde edilen hafif bir tür peynirdirRicotta diye de bilinir
Sütün sirke,limon veya yoğurt ile kestirilmesiyle elde edilen peynire ise süt kesiği denirFakat bu yöntemle elde edilen peynir genelde lor diye bilinir

Lor peynirinin faydaları

Lor peyniri besleyici değeri en yüksek olan peynirmiş meğerseİçerisinde bol miktarda protein ve kalsiyum barındırıyormuşözellikle Whey protein denilen,peynir altı suyu proteini içerdiği için sporcuların tercihleri arasındaymışÇocukların kemik gelişimlerinde ise çok etkiliymiş


Lor peyniri nerelerde kullanılır?

Benim bildiğim kadarıyla,böreklerde,poğaçalarda nefis bir lezzet katıyorAyrıca peykeklerde,yöresel bazı helvalarda,kahvaltılık olarakta sıkça tercih edilen bir peynir türüBen tuzsuz loru bal ile beraber yemeyi çok severim
Not:Arkadaşlar bu bilgilerin bazıları araştırarak edindiğim bilgiler,bazıları ise yıllara dayanan tecrübelerle edinilen bilgilerdirHer hangi bir yerden kopya-yapıştır değildir)Cahide


Lor peyniri nasıl yapılır?




Dostlar peynir altı suyu yeşil görünümlü bir sudurİlk bakışta bu sudan lor çıkacağına inanamayabilirsiniz ama bu da Yüce Rabbimizin bir mucizesidir

MALZEMELER
4 litre peynir altı suyu
1 su bardağı yoğurt (ekşi olursa daha iyi sonuç verir)

Lor peynirinin yapılışı


-Peynir altı suyunuzu tencereye koyup kaynamaya bırakın
-Kaynamaya başladığı anda yoğurdunu döküp yenide kaynamaya çıkana kadar bekleyinKaynamaya başlayınca altını kapatın,1 saat kadar bekleyin ki,kesilen lor tamamen üstte biriksinÜstte biriken loru kevgirle bir süzeğe alın yada suyuyla beraber süzeğe dökün1-2 saat sonra lorunuz hazır afiyet olsun

Cahide’nin notu:

-Eğer evde yoğurdunuz yoksa,3 yemek kaşığı sirke veya yarım limon da kullanabilirsiniz
-Lor narin bir peynirdir tuzsuz olarak uzun süre saklıyamazsınızTuzlanmış olarak en çok bir hafta 10 gün dayanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.