![]() |
Türk Tarhana Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Tarhana KültürüTürk Mutfağında Tarhana Çorbası - Tarhananın Tarihi - Türk Folklöründe TarhanaTarhana çorbası günümüzde de hala sevilen çok eski bir yiyecektir ve Türk Mutfağı'nın tanınmış bir yemeğidir ![]() ![]() Yaz güneşinde olgunlaşmış bol hasatın ürünü olan tarhana, sabah kahvaltısı da dahil her öğün yenebilir ![]() Tarhanayı ilk kez Orta Doğu ve Anadoluya Doğu Asyadan gelen Selçuk Türklerinin yaptıkları bilinmektedir ![]() ![]() Büyük bir bölümü yoğurttan oluşan Tarhana Çorbası besleyicidir; ayrıca kuru toz şeklinde olduğu için de uzun süre saklanabilir ![]() Yüksek besin değeri nedeniyle Selçuk ve Osmanlı ordusundaki askerlerin beslenmesinde sıkça kullanılmış ve hala da toplu beslenmenin yapıldığı yerlerde yaygın olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() Anadoluda en çok Kastamonu, Kahramanmaraş ve özellikle Uşak yöresinde yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|