Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahve, kavurma, yöntemleri

Kahve Kavurma Yöntemleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahve Kavurma Yöntemleri



türk kahvesi hakkında - kavrulmuş kahve yapımı
Kahve kavruldukça, daha asitli ve keskin bir taddan daha gövdeli ve yumuşak bir tada doğru değişir Damak zevki tercihlerine göre kahve çekirdeklerinin farklı derecelerde kavrulması ile değişik tadlar elde edilebilmektedir


Bu farklı tadlar kahve tadımı esnasında sınıflandırma yapmak için de kullanılmaktadır

Tarçın (Hafif) Kavurma: Parlak, asitli ve yanmış tahıl tadındadır Görünüm kahverengi ve yüzey kurudur

Orta-Yüksek (Normal) Kavurma: Hafif kavurma gibi asitli ve parlaktır; ama yanmış tahıl tadı yoktur Sütlü çikolata kahverengisi görünümünde olup yüzey kurudur

Tam Kent (Yüksek) Kavurma: Hafif acı-tatlı keskin tadı olan ve daha az asitli bir kavurma yöntemidir Koyu kahverengi ve parlak, satenimsi bir görünümü vardır

Espresso (Fransız/İtalyan) Kavurma: Çok az asiditesi olup, fark edilebilir şekilde acı-tatlıdır Görünüm olarak koyu çikolata renginde olup, hafif yağlı görüntüdedir


Koyu Fransız (Ağır) Kavurma: Hemen hiç asidite yoktu ve oldukça acı-tatlı bir tadı vardır Oldukça siyahımsı bir rengi ve yağlı bir görünümü vardır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.