![]() |
Kahve Kavurma Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahve Kavurma Yöntemleritürk kahvesi hakkında - kavrulmuş kahve yapımı Kahve kavruldukça, daha asitli ve keskin bir taddan daha gövdeli ve yumuşak bir tada doğru değişir ![]() ![]() Bu farklı tadlar kahve tadımı esnasında sınıflandırma yapmak için de kullanılmaktadır ![]() ![]() Tarçın (Hafif) Kavurma: Parlak, asitli ve yanmış tahıl tadındadır ![]() ![]() Orta-Yüksek (Normal) Kavurma: Hafif kavurma gibi asitli ve parlaktır; ama yanmış tahıl tadı yoktur ![]() ![]() Tam Kent (Yüksek) Kavurma: Hafif acı-tatlı keskin tadı olan ve daha az asitli bir kavurma yöntemidir ![]() ![]() Espresso (Fransız/İtalyan) Kavurma: Çok az asiditesi olup, fark edilebilir şekilde acı-tatlıdır ![]() ![]() Koyu Fransız (Ağır) Kavurma: Hemen hiç asidite yoktu ve oldukça acı-tatlı bir tadı vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|