![]() |
Güzel bir pandispanya için püf noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel bir pandispanya için püf noktalarıpandispanya keki - iyi bir pandispanya için ne yapmalı Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli ![]() ![]() Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin ![]() Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin ![]() Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin ![]() ![]() ![]() Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin ![]() Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın ![]() Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor ![]() |
![]() |
![]() |
|