![]() |
Mutfak Hijyeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Hijyenimutfakta hijyen - mutfakta dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları Mutfağınızdaki her şey göründüğü kadar temiz olmayabilir ![]() ![]() Buzdolabınıza bir yiyecek döküldüğünde bunu temizlemeyi kesinlikle ertelemeyin ![]() ![]() Çabuk bozulabilir tüm gıdaları buzdolabında, kapalı cam kaplarda veya streç filme sararak saklayın ve pişmiş yemekleri pişmemişlerden mutlaka ayrı tutun ![]() Buzluktan çıkardığınız gıdaların çözülmesi için 2 saatten daha uzun süre beklememeli, çözülen gıdaları da bir daha kesinlikle buzluğa koymamalısınız ![]() Kümes hayvanlarını hemen tüketmeyecekseniz, bir seferde tüketeceğiniz miktarlara bölün ve bu şekilde buzdolabında kullanana kadar buzdolabında saklayın ![]() ![]() Mutfaktaki havlular, önlük, evye, kapı ve dolaplar, tuzluk-biberlik ve kullandığınız herhangi bir şey bakteri yuvası olabilir ![]() ![]() Paslanmış hiçbir şeyin mutfağınızda ve hatta evinizde işi yoktur ![]() ![]() Küflenmiş yiyecekleri bir an önce atmalısınız ve kesinlikle az küf var, temizleyip yerim diye düşünmemelisiniz ![]() ![]() Sebzeler ve pişmemiş etler için farklı kesme tahtaları kullanmaya özen gösterip her kullanımdan sonra da mutlaka yıkamalısınız ![]() Mutfağa her girişte mutlaka ellerinizi yıkamalı, giren herkesin de bu konuda hassasiyet göstermesini sağlamalısınız ![]() Yemeğinizi pişirirken kullandığınız karıştırma kaşığınızı asla yemeği tatmak için kullanmayın, tadım için ayrı bir kaşık kullanın ![]() |
![]() |
![]() |
|