hibeş |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
hibeşHİBEŞ (Antalya'dan) MALZEMELER: -1 su bardağı tahin -2 limon suyu -Yarım kahve fincanı zeytinyağ -2 kahve kaşığı kimyon -3 diş sarımsak -1 kahve kaşığı tuz -1 kahve kaşığı acı kırmızı biber YAPILIŞI: 1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır 2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir (Sertleşmemesi için tuz en son konur) 3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilirTurşu zeytin vs ile süslenir KISA BİLGİ: Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanaması) ve gut hastalığı için faydalıdır Yemeklere soğanla birlikte 2- 3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem de lezzetinden yararlanabilirsiniz |
|