![]() |
Elma Sirkesi Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Sirkesi Yapımıelma sirkesi nasıl yapılır - sirke yapımı - elma sirkesinin püf noktaları - sirkelik elma seçimiElma sirkesini yapmak için uygun olan elma çeşidi şekeri fazla olan kış elmalarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmaları ufak parçalara ayırınız ve ardından presleyiniz ya da katı meyve sıkacağı ile sıkıp suyunu çıkarınız ![]() ![]() Sirke yapımındaki iki unsur önem taşır; bakterinin verimli çalışmalarını sağlayacak ısı ile oksijen ![]() ![]() Elma suyu üstünde boşluk olacak biçimde kavanoza doldurunuz ve ardından meyve sineklerinin geçmeyeceği ama hava alabileceği temiz tülbentle kavanozu kapatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sirke kokusu gelmeye başladığınızda her gün tadıp istenen tat ve de asit derecesi istenilen ayara gelene kadar işlem devam eder ![]() Elde ettiğiniz sirkenin fermentasyonuna engel olmak için bir iki katlı tülbentten geçirerek süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|