Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bol, kahvesi, köpüklü, noktaları, püf, türk

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Püf Noktaları



kahve nasıl pişirilir - türk kahvesi nasıl hazırlanır - bol köpüklü kahve nasıl yapılır - türk kahvesi hakkında
Türk kahvesi hazırlamak aslında çok zor olmamakla beraber,

eğer bir takım püf noktalara özen göstermezseniz sonuçta acımsı ve

köpüksüz yani kötü bir kahve hazırlama olasılığınız yüksektir


Aşağıdaki bir kaç basit öneriyi dikkate alarak bol köpüklü,

enfes bir Türk kahvesi hazırlamanız çok kolay!

1) Kahveniz için soğuk ve kaliteli su kullanın

Unutmayın, kahvenizi tadını kullandığınız kahve kadar su da belirler Bu yüzden soğuk ve olabildiğince kaliteli su tercih edin

2) Pişirilmiş kahveyi tekrar ısıtmayın!

Pişirilmiş kahveyi uzun süre bekletmeden içmek gerekir Eğer bir şekilde, pişmiş kahve içilmemişse tekrar ısıtıp içmeyin Zira, bir kere pişmiş kahve kısa sürede bütün özelliklerini kaybeder

3) Kahve pişirme sürecini uzatmayın

Kahveyi kısık ateşte pişirmek ideali olsa da, eğer kahve ocakta çok uzun süre kalırsa kahvedeki acımsı tad suya çok fazla geçecek bu da kahvenizin tadını bozacaktır

4) Taze kahve kullanın!

Kahve tadını en çok belirleyen faktörlerden biridir Kahveniz ne kadar tazeyse o derece lezzetli olacaktır Unutmayın, çekilmiş kahve çok çabuk bozulur Bu yüzden, ya kahvenizi içmeden hemen önce kendiniz çekin ya da çekilmiş kahvenizi çok çok iyi koşullarda saklayın


5) Kaliteli kahve

Lezzetli Türk kahvesi hazırlamanın altın kurallarının başında kaliteli kahve kullanmak gelir Kahve çekirdekleriniz ne derece kaliteliyse, kahvenin tadı da o kadar güzel olacaktır Güvendiğiniz, iyi bir markanın kahvelerini tercih etmeye özen gösterin

6) Rutubetten kaçının

Kahveyi sakladığınız yerde rutubet var ise, bu nem kahvenzin tadını bozacaktır Ayrıca, kahve alırken nemli bir kaşığı kahve kabınıza değdirmeyin Bu nem de kahveyi olumsuz etkileyecektir

7) Cezvenizi çok iyi temizleyin!

Cezvede kalacak deterjan kokusu ya da artığı, kahvenizin tadını mahvedecektir Bu yüzden kahve cezvelerinizi kullandıktan sonra çok iyi temizlemelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.