Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvesi, pişirilir, türk

Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir



kahve nasıl pişirilir - türk kahvesi hazırlama yöntemleri - kahve nasıl hazırlanır
Türk kahvesi hazırlamak aslında sandığınızdan çok daha kolay ve keyiflidir Önceliklere bu harika kahveyi pişirirken nelere ihtiyacınız olacağına göz atalım:

Malzemeler

1- Çekilmiş Türk kahvesi


Türk kahvesi bütün dünyadaki kahveler arasında en ince çekilmiş kahve çekirdeklerinden hazırlanır Kahve çekirdeğini isterseniz basit bir el değirmeni ile evde kendiniz çekebilirsiniz Ya da bununla hiç uğraşmayayım derseniz, çekilmiş olarak satılan Türk kahvesi paketlerinden alabilir ya da kahve çekirdeği satan biri kahve zincirinden ya da kuruyemişçiden çekirdek alırken Türk kahvesi ayarında çektirebilirsiniz



2- Cezve


Klasik olarak Türk kahvesi bakır cezvelerde pişirilir ve bunun daha lezzetli olduğu düşünülür Ama herhangi başka bir cezve (alüminyum, çelik vb) ile de kahvenizi pişirebilirsiniz

3- Şeker (isteğe göre)


Türk kahvenizi nasıl içeceğinize göre şeker ya da ilave bazı başka tadlar (tarçın, çikolata, kakule vb) ekleyebilirsiniz

Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?

1 Adım


Öncelikle, kaç fincan kahve pişirecekseniz o kadar fincan soğuk suyu cezveye koyun Suyun soğuk ve kaliteli olması (mümkünse musluk suyu kullanmayın, klor kahvenin tadını bozacaktır) lezzetli kahve yapmanız açısından önemli

2 Adım


Eğer istiyorsanız cezvenize şeker ilave etmenin zamanı Şekerli kahve için 2 çay kaşığı ya da 2 adet kesme şeker ekleyin

3 Adım


Şimdi de kahve ekleme vakti Her bir fincan için 2 dolu dolu çay kaşığı (yaklaşık 5 gram kadar) kahve koyun ve tüm malzemeleri hafifçe karıştırın

4 Adım


Kahvenizi düşük ateşte ısıtmaya başlayın Çok dikkatli olun, çünkü kahve bir anda köpürüp cezvenizden taşabilir! Ki sonrasında ocağı temizlemek zahmetli olabilir! Kahve pişerken karışıtırıp karıştırmamak tarzınıza kalmış Her ikisi de olur

5 Adım


Kahve hafif köpürdükçe üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alıp fincanlara pay edin Bu köpürtme-köpüğü fincanlara alma-tekrar köpürtme olayını 3 kez tekrarlayıp sonunda kahveyi fincanlara boşaltın Unutmayın, kahveyi asla tam olarak kaynatmamalısınız Aksi takdirde kahvenin içindeki yağ asitleri buharlaşacağı için acımsız ve lezzetsiz bir kahve elde edersiniz

6 Adım


Evet, hepsi bu kadardı işte! Lezzetli, bol köpüklü bir Türk kahvesi yaptınız bile Şimdi oturup ağız tadıyla kahvenizi içebilirsiniz Unutmadan, kahvenin yanında su ikram edilmesi adetten olup; bu su, kahveden hemen önce içilir ki ağızda var olan diğer tadlar silinsin ve kahvenin tadı mümkün mertebe daha çok alınabilsin!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.