Kahve Ve Kakao İle İlgili Pratik Bilgiler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahve Ve Kakao İle İlgili Pratik Bilgilerkahvenin püf noktası - kahve ile ilgili pratik bilgiler - kakao ile ilgili pratik bilgi İçilen kahve telvelerini atmayın Kahve telvelerini mutfak veya banyonuzdaki lavaboya döküp üzerinden bol su akıtın Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olduğunu göreceksiniz Bayat bir Türk kahvesi ikram sırasında sizi zor durumda bırakabilir Bunu engellemek için, kahve kavanozuna 2-3 tane kesme şeker atın, böylece kahveniz daha uzun süre tazeliğini korur Ayrıca kahvenin nem al masını da engellemiş olursunuz Kahvenizin bozulmaması için; kapalı bir kutuda veya kavanozda saklayınız Çünkü havayla temas eden kahve, zaman içinde aromasının % 80′ nini kaybeder Kavanozu serin bir yerde, özellikle buzdolabında saklayınız Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız Şayet kahveniz bayatsa, kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider, hem de tazelenir Telvesini sakın atmayın, solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz Kahve hazırlayacağınız suyun en az miktarda kireç içermesi gerekmektedir Aksi taktirde kahveniz tortulaşır ve acılaşır Kahvenin içine dökeceğiniz suyun kaynar olmamasına dikkat edin Kaynamaya yakın, 95 derece ısıtılmış su kullanmalısınız Kahvenizin kokusunun daha belirgin olmasını istiyorsanız, hazırlarken içine çok az miktarda ince tuz atın Kahvenin bozulup bayatlamaması için kapalı bir kutuda ya da kavanozda saklayın Serin ve ışıksız biyerde hatta buzdolabında muhafaza edin Tadının bozulmaması için asla metal kaşık değdirmeyin, plastik bir ölçü kaşığı kullanın Çekilmemiş tane kahve kullanıyorsanız öğütürken değirmene bir tutam ince tuz atın Bu, kahvenizin tadını belirginleştirecektir Kahvenin kokusu hoş değilse, içine çok az miktarda saf vanilya koyun Nescafe için; süt kalmadıysa kahve fincanlarının içine çok az miktar tereyağı koyun nefis olacaktır Kahve ve sirke koyduğunuz kavanozlarınızdan, boşalt tığınız halde bu maddelerin kokuları çıkmıyorsa, çok kısa bir an için, bunları ufak bir gaz alevinin üzerine ters olarak çevirin Kokudan eser kalmaz KAKAO Kakao, böbreklerde su ve tuzun geri emilimini engelleyerek idrarı arttırır Ayrıca vücuttaki düz kasları gevşeterek bağırsak ve idrar yolları spazmlarını çözer, damarları ve bronşları genişletir Ayrıca santral sinir sistemine direkt etkiyle hafifçe solunumu uyarır, yorgunluk duyusunu azaltır, zindelik ve uyanıklık verir |
|