![]() |
Balık Nasıl Marine Edilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Nasıl Marine Edilirbalık marine - balık terbiyesi nasıl hazırlanır - balık marinesi hazırlamakBalıketinin terbiyelemek (marine etmek) etini nemlendirerek, yumuşaklık ve lezzet kazandırmaktır ![]() ![]() Balıketini terbiyelemek için en önemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir ![]() ![]() Özellikle limon suyu, zeytinyağı, soğan, sarımsak, karabiber, tuz ve maydanoz, biberiye, tarhun, kişniş, kekik, rezene, hardal, maydanoz, tere, kereviz yaprağı vb ![]() ![]() ![]() Terbiyelemede bekletilmesinin amacı, etinin mümkün olduğunca nemlendirerek, etine işlemesini sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlayacağınız soslarda balıkların en az 30 dakika en çok da 60 dakika, sert deniz ürünleri için de 1 gece kalması tavsiye edilir ![]() ![]() ![]() ![]() İyi terbiyelemek (marine etmek) için; Terbiyelemek balıketine lezzet kattığı gibi, terbiyeleme süresi uzarsa lezzetini de yitirir ![]() ![]() ![]() Asidik içerikli balzamik, elma, üzüm, kırmızı şarap sirkesi, şalgam suyu, portakal, greyfurt, limon suyu, domates suyu, ekstra sızma zeytinyağı ve baharat ve aromalı otlarla zenginleştirilerek değişik tatlar elde edilebilir ![]() ![]() Eğer bütün balığı marine ediyorsanız, etinin üzerinde değişik çizikler atarak yaparsanız sosu daha iyi sinecektir ![]() Terbiyeleme yaparken asidik malzemeler kullanılıyorsa sadece cam, seramik ve çelik tencereler kullanılmalıdır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|