![]() |
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlıların Şurubunun HazırlanmasıTatlı şerbetleri - tatlı şerbeti nasıl hazırlanır - tatlı şurubu hazırlamanın püf noktaları - tatlılara şerbet nasıl yapılır - tatlı şerbeti hazırlarken dikkat edilecek noktalar Tatlıların hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar hazırlanma metotlarına göre değişir ![]() ![]() Şurubun hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar şunlardır: a) Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyunuz ![]() ![]() b) Şurubun kıvamı gelmek üzereyken içersine mutlaka limon suyunu sıkınız ![]() ![]() c) Şurup hazırlarken yalnız şeker eriyinceye kadar karıştırınız ![]() ![]() d) Şurubun kıvamı yapılacak tatlıların özelliğine göre değişir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e) Şekeri karıştırırken daima madeni kaşık kullanınız ![]() f) Şurup soğuksa şuruba atılacak tatlının sıcak, şurup sıcaksa şuruba atılacak tatlının soğuk olması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() g) Şurup sulu olursa tatlıları yumuşatır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|