![]() |
Kurbanlık Hayvanın Lezzet Haritası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurbanlık Hayvanın Lezzet Haritasıkurbanlık etlerden neler yapılır - dananın neresinden ne yapılır - dana etinden hangi yemekler yapılırGerdan Kıyma, tencere yemekleri, kavurma(Haşlama, sote usulü) Antrekot Biftek, rozbif(ızgara, tava) Bonfile Biftek, turnado, şatobiryan, sulu ve sote yemekler, roti, şiş (Izgara, tava, sote usulü, fırında) Sokum Roti, rozbif, tencere yemekleri, kebap, biftek (Izgara, breze ve roti usulü, haşlama, tava ) Döş ve boşluk Kıyma, tencere yemekleri(haşlama) Kontrnua Rosto, soslu yemek, kebap, tencere yemekleri,(Haşlama, breze usulü, fırında) İncik Osobuko, salçalı ve sulu yemekler, kıyma (Haşlama, breze usulü, fırında) koyunun neresinden ne yapılır - koyun etinden hangi yemekler yapılırBut Şiş, kebap, tencere yemekleri, roti (Izgara, tava, fırında) Böbrek yatağı Kapama, koski, roti, nuazet (Izgara, tava, fırında) Pirzola Pirzola(Pirzola) Kol Sarma, tencere yemekleri, kıyma, roti haşlama, tandır, kebap (Haşlama, roti usulü, fırında) Döş ve boşluk Kıyma, tencere yemekleri, (Haşlama) Gerdan Kapama, kıymai haşlama, tencere yemekleri (Haşlama, fırında) alıntı |
![]() |
![]() |
|