Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
noktaları, pilav, pişirmenin, püf

Pilav Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Pişirmenin Püf Noktaları



pilav pişirirken nelere dikkat edilmelidir - pilav nasıl pişirilir - pilav nasıl yapılır
Pilav aslında çeşitleri ile, başlı başına bir yemektir İyi bir pilav yapabilmek için pirincin cinsi önemli olduğu kadar, aşağıda belirtile püf noktalarını da göz ardı etmemek lazım;


Mutlaka bir ölçü pirinç, bir ölçü etsuyu veya su kullanmalısınız

Pirinci ılık ve tuzlu suda en az 30 dk bekletmelisiniz

Pirinci süzdükten sonra nişastasının gitmesi için birkaç kez yıkamalısınız

Pilavı sıvıyağ ve tereyağ ile karışık yapmalısınız

Pirinci sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurmalısınız

Pilavın suyunu ekledikten sonra tuzunu koyarken 1 adet kesme şeker ile 2-3 damla limon suyu ilave etmelisiniz Böylece pilavı beyazlatmış olursunuz

Pilav piştikten sonra tereyağını ortasına gömmelisiniz yada tereyağını başka bir kapta kızdırıp üzerine dökmelisiniz

Pilavı pişirdikten sonra 15 dk demlenmesi için bekletmelisiniz

Pilavın iyi demlenebilmesi için üzerine ya 2 dilim bayat ekmek yada 2-3 kat kağıt peçete koymalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.