![]() |
Sünger Kek Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sünger Kek Yapmanın Püf Noktalarıyumuşak kek nasıl yapılır - sünger kek nasıl pişirilir ![]() * Oda sicakliginda yumurtalar kullanmak * Un ve kabartma tozunu birlikte elemek * Yumurta ve sekeri, karisim cipicidan hamurun uzerine birakildiginda yuzeyde seritler halinde kalacak yogunluga gelinceye kadar cirpmak * Unu birkac kerede, yine eleyerek katmak * Her seferinde un hamura tamamen katisincaya kadar, videoda gosterilen teknikle karistirmak * Karistirma sirasinda yumurtalari sondurmemege ozen gostermek; yani sadece gerektigi kadar karistirmak * Tereyagini (bizim sunger kekte, sicak sut ve tereyagi karisimini) hamura katmadan once, dibe cokmeyip, iyi karismasini saglamak icin, biraz hamurla karistirip, oyle eklemek ve videodaki karistirma teknigini kullanmak ![]() * Kek kalibin kenarlarindan cekilmege baslayincaya, ya da yuzeyine hafifce bastirilan parmak cekildiginde, esneyip geri gelinceye kadar pisirmek ![]() * Biraz kalipta ilinmasina izin verdikten sonra, izgara uzerine alip, tamamen sogutmak ![]() Eger bu sunger kek kek hakkiyla yapilirsa, oldukca esnek bir dokusu oluyor ve yagli kagit ya da strecle sicakken sarmaga gerek kalmadan, soguduktan sonra da kirilmadan kivrilabiliyor ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|