Kuvvet Macunu Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuvvet Macunu Nasıl Yapılırkuvvet macunu yapımı - kuvvet macunu tarifi - macun hazırlanışı 6 kişilik gerekli malzemeler: 1 kg kuru kayısı 2 çay bardağı pirinç 15 su bardağı çekilmiş ceviz içi 2 kahve fincanı kuru üzüm 2 diş karanfil 1 çay kaşığı tarçın 3 kahve fincanı tozşeker 1 su bardağı su Süsleme için: 100 gr kaymak 3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı 1 Kayısıları yıkayıp tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Üzümü ılık suda bekletip süzün 2 Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın Karanfil, ceviz içi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın 3 Kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 4 Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin Soğuyunca servis tabağına alın Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın |
|