Kaymak Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymak Nasıl Yapılırkaymak yapımı - kaymağın yapılışı - kaymak nasil yapilir - Ev Yapimi Kaymak En iyi kaymak inek sütünden yapılırsa da inek sütü az kaymak verdiğinden kaymak bilhassa manda ve koyun sütünden yapılır Kaymağı alınacak süt önce ateşte kaynatılır ve bu sırada sürekli karıştırılarak savrulur Süt iyice kaynadıktan sonra kenarları az yüksek tepsilere doldurularak közlü hafif ateş üzerine konur ve 1-2 saat sonra tepsilerin üzeri örtülerek 5-6 saat kadar kendi hallerine bırakılır Bu zaman içinde, sütteki yağ elementi, diğer bazı elementlerle beraber sütün üst tarafında kalın bir tabaka halinde toplanır Bu tabakaya kaymak denir Genel olarak 6-7 kilo manda sütünden 1 kilo kaymak alınır Kalan sütten yağsız yoğurt yapılır |
|
Kaymak Nasıl Yapılır |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymak Nasıl YapılırKaymak nasıl yapılırı bilmiyorum ancak ansıl yiyilir iyi bilirim Hani güzel olan bir şeye kaymak gibi derler ya kaymağı tatmak gerek çok hoş ve lezizdir![]() Eh tabii nasıl yapıldığını da sizin vasıtanızla öğrenmiş olduk teşekkürler![]() Tarlada tırpanla ekin biçerken çok gevşek çalışan işçiye haydi biraz çabala çok ağır çalışıyorsun demişler, o da: Ayran içerim böyle biçerim, Getir bal ile kaymağı, Göresin cana kıymağı ![]() ![]() demiş
|
|
|
|