![]() |
Andız Pekmezinin Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Andız Pekmezinin Yapılışıandız pekmezi hakkında - andız pekmezi nasıl yapılır - andız pekmezinin yapılışı nasıldır - andız pekmezinin yapımıEylül sonu ile ekim başında olgunlaşan andız meyveleri olgunlaşmamış halde ağaçta bulunduğu gibi rüzgar ve insanlar tarafından çırpmak suretiyle tabana dökülürler ![]() ![]() Andız meyveleri el dövecekleri ile kabuk kırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah başlatılan kaynatma olayı akşama kadar devam edilir ![]() ![]() ![]() Köpüklerin alınması delikli kevgir ile yapılır ![]() ![]() ![]() Andızın pekmezi kırmızımtırak koyu kahve rengindedir ![]() ![]() ![]() Pekmez kazanının dibinde alaca kahverengimsi pekmezli tortu birikir ![]() ![]() Altı kilo meyveden bir kilo pekmez elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|