Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, noktaları, pişirmenin, püf

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları



Hindi Pişirmek Hakkında - Hindi Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Hindi Pşirmek Hakkında - Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır
YILBAŞI HİNDİSİNİN ÖYKÜSÜ

Hindinin yılbaşı sofralarında nasıl yer almaya başladığıyla ilgili anlatılan birçok öykü var Ancak bunlardan en ilginç olanlarından biri 1621 yılına, Şükran Günü’nün kutlanmaya başladığı yıla dayanıyor Plymouth Valisi William Bradford, 1621 yılının sonlarında, hasat mevsiminin bereketli geçmesi nedeniyle üç gün sürecek bir eğlence ve şölen düzenler Vali, bu şölene yöredeki yerlileri de davet eder, çünkü göçmenlerin daha yeni yerleştikleri bu topraklarda, bereketli bir hasat elde etmelerinde bölge Kızılderililerinin büyük katkısı vardır Bu tarihten sonra sürekli kutlanmaya başlanan Şükran Günü’nde, ana yemek olarak sofralara hindi getirilmesi bir gelenek halini alır Zamanla hindi yılbaşı sofralarının da değişmez mönüsünü oluşturmaya başlar

Yılbaşı hindisi hazırlamak için:

Marinat malzemesi:

Soya sosu 50 ml

Bal 2 çorba kaşığı

Zeytinyağı 50 ml

Hindi malzemesi:

Hindi bütün (orta boy) 1 adet

Kereviz 600 gr

Elma 400 gr

Soğan 100 gr

Karabiber 1 tutam

Tuz 1 tutam

Bayat ekmek içi 1 ekmek

Kestaneli pilav malzemesi:

Pilavlık pirinç 1 kg

Kestane 1 kg

Tarçın 1 tutam

Tuz 1 tutam

Tereyağı 200 gr

Yılbaşı hindisinin hazırlanışı:

Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin


Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın Bir miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın


Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın Haşlanmış hindiyi fırın tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar bekletin


Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun


Kestaneleri fırında pişirin ve soyun


Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye bırakın


Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır

Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün

Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın

Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz

Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün

Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.