![]() |
Hindi Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Pişirmenin Püf NoktalarıHindi Pişirmek Hakkında - Hindi Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Hindi Pşirmek Hakkında - Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır YILBAŞI HİNDİSİNİN ÖYKÜSÜ Hindinin yılbaşı sofralarında nasıl yer almaya başladığıyla ilgili anlatılan birçok öykü var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılbaşı hindisi hazırlamak için: Marinat malzemesi: Soya sosu 50 ml Bal 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 50 ml Hindi malzemesi: Hindi bütün (orta boy) 1 adet Kereviz 600 gr Elma 400 gr Soğan 100 gr Karabiber 1 tutam Tuz 1 tutam Bayat ekmek içi 1 ekmek Kestaneli pilav malzemesi: Pilavlık pirinç 1 kg Kestane 1 kg Tarçın 1 tutam Tuz 1 tutam Tereyağı 200 gr Yılbaşı hindisinin hazırlanışı: Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin ![]() Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın ![]() ![]() Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın ![]() ![]() Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun ![]() Kestaneleri fırında pişirin ve soyun ![]() Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun ![]() ![]() Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır ![]() Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları: Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün ![]() Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın ![]() Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz ![]() Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün ![]() Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|