Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marinesi

Et Marinesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Marinesi



Et Marinesi Nasıl Yapılır - Et marinesinde Tercih Edilen Baharatlar - Et Marinesinde Hangi Baharatlar Kullanılır
Bazı insanların özellikle ete karşı aşırı tutkunluğu vardır ve bazen “et yemeden doymuyorum” şeklinde yorumlarda dahi bulunurlar Et tutkunu kişiler kadar ayda birkaç defa et tüketen kişiler dahi kullandıkları eti marine ederek, çok daha lezzetli bir yemek hazırlayabilir Et marinesi için halk arasında doğru bilinen yanlışlardan birisi de; her etin marine edilemeyeceğidir Satın aldığınız her çeşit et, doğru yöntemler kullanılarak marine edilebilir


Et marine etmenin sağladığı en büyük iki fayda; etin çok daha yumuşak bir hale gelmesi ve etin lezzetinin önemli oranda atmasıdır Her et marine edilebilir ancak kuzu eti, biftek ve pirzola gibi et türlerinin marine edilmesi genellikle tercih edilmez Etin marine edilmesinde her şefin kendine has bir yöntemi vardır ve bu marinasyon tekniklerini bir sır gibi saklar Ancak etin marine edilmesinde kullanılan temel maddeler; süt, soda, yoğurt, soğan ya da soğan suyu gibi asit değeri yüksel olan maddelerdir Çünkü etin marine edilerek yumuşatılmasını sağlayan bu tür maddelerin yüksek asit değerleridir


Asit değeri yüksek olan maddelerin marinasyon için kullanılması; etin lezzetinin artmasını, etin dinlenmesini ve etin içerisindeki sinirlerin yumuşamasını sağlayarak çok daha iyi bir sonuç alınmasını sağlamaktadır Ayrıca genel olarak tüm şefler et marinesi için zeytinyağı kullanır Zeytinyağı etin tüm yüzeyini kaplayarak, hava ile temasın kesilmesini sağlar ve böylece marinasyonunun çok daha etkili bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur


Etin marine edilerek sadece yumuşaması değil lezzetinin de artmasının sağlandığından bahsetmiştik Bu lezzet artışını da, etin marinasyonunda kullanılan baharatlar sağlamaktadır Genel olarak et marinesinde en çok tercih edilen baharatlar; karabiber, kekik, biberiye, kişniş, kırmızı toz biber ve arzu edilirse pul biberdir Et marinasyonunda önemli olan bir diğer faktör de, etin ne kadar süre boyunca dinlendirileceğidir Marine ettiğiniz etin yeterince yumuşaması ve içerisinde konan baharatların lezzetini alması için en az 8 saat boyunca dinlendirilmesi gerekmektedir Marine ettiğiniz etin sağlık açısından kesinlikle buzdolabında dinlendirilmesi ve 48 saat içerisinde tüketilmesi gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.