![]() |
Enginarın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarın Püf NoktalarıEnginar nasıl pişirilir - enginar pişirirken öneriler - enginar hakkında - enginar pişirirken dikkat edilecek noktalar - enginarın pişirilmesi - enginar pişirme önerileri - enginar hakkında tavsiyeler Bizde en çok Ege bölgesinde bilinen bu sebze aslında Akdeniz ülkelerinin tümünde pişiriliyor ![]() Bu ülkelerden batının ünlü ve havalı restorandlarına sıçramış ve enginarla çeşitli yemekler pişirmek neredeyse bir moda haline gelmiş ![]() Bu güzel sebzeyi ellere kaptırmadan kıymetini bilip tam da mevsimi gelmişken lezzet denemeleri yapmak elinizde ![]() Ülkemizde pilavı, etlisi, zeytinyağlısı, içbaklalısı yapılıyor ![]() Fakat başka bir çok pişirme yöntemleri de olabilir ![]() Enginar pişirirken soğan asla kavrulmuyor, çok az yağda çevirmek yeterli ![]() Pişirirken tekrar limon suyu koymak ve piştikten sonra da üzerine biraz dereotu serpmek unutulmaması gerekenlerden ![]() Enginar genellikle bol miktarda kaynar suya atılarak haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Buharda pişirmek için, bir tencereye 2 - 3 cm yükseklikte su koyup, 2 çorba kaşığı limon suyu ekledikten sonra, hazırlanmış enginarları, kesik sap bölümleri alta gelecek biçimde tencereye yan yana oturtun ![]() ![]() Kaynayınca ateşi kısıp, enginarları 25 dakika pişirdikten sonra, yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol edin: Bir bıçağın ucu dip bölümüne kolayca batmalı ve yapraklarından biri çekilince, kolayca kopmalıdır ![]() ![]() ![]() Mikrodalga fırında pişirmek için, hazırlanmış ve henüz nemli enginarları ayrı ayrı alüminyum folyolara sarın ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarı pişirirken makbul olan, sadece kaba yapraklarını çıkarıp bütün olarak pişirmektir ![]() ![]() ![]() Zira soyulmuş enginar bekledikçe hem lezzetini hem de besin değerini kaybeder ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|