Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarın, noktaları, püf

Enginarın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarın Püf Noktaları



Enginar nasıl pişirilir - enginar pişirirken öneriler - enginar hakkında - enginar pişirirken dikkat edilecek noktalar - enginarın pişirilmesi - enginar pişirme önerileri - enginar hakkında tavsiyeler


Bizde en çok Ege bölgesinde bilinen bu sebze aslında Akdeniz ülkelerinin tümünde pişiriliyor


Bu ülkelerden batının ünlü ve havalı restorandlarına sıçramış ve enginarla çeşitli yemekler pişirmek neredeyse bir moda haline gelmiş


Bu güzel sebzeyi ellere kaptırmadan kıymetini bilip tam da mevsimi gelmişken lezzet denemeleri yapmak elinizde


Ülkemizde pilavı, etlisi, zeytinyağlısı, içbaklalısı yapılıyor


Fakat başka bir çok pişirme yöntemleri de olabilir


Enginar pişirirken soğan asla kavrulmuyor, çok az yağda çevirmek yeterli


Pişirirken tekrar limon suyu koymak ve piştikten sonra da üzerine biraz dereotu serpmek unutulmaması gerekenlerden



Enginar genellikle bol miktarda kaynar suya atılarak haşlanır Buharda pişirme, besleyici özelliklerinin büyük bölümünü ve kokusunu korumasını sağlar Mikrodalga fırında pişirilirse, besleyici özelliklerinin çok daha büyük bölümünü korurken, pişme süresi de önemli ölçüde kısalır Hangi pişirme yöntemi seçilirse seçilsin, enginarların önce, karşı sayfada üstteki çerçevelerde gösterildiği gibi hazırlanması gerekir


Buharda pişirmek için, bir tencereye 2 - 3 cm yükseklikte su koyup, 2 çorba kaşığı limon suyu ekledikten sonra, hazırlanmış enginarları, kesik sap bölümleri alta gelecek biçimde tencereye yan yana oturtun Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın


Kaynayınca ateşi kısıp, enginarları 25 dakika pişirdikten sonra, yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol edin: Bir bıçağın ucu dip bölümüne kolayca batmalı ve yapraklarından biri çekilince, kolayca kopmalıdır Yeterince yumuşamamışlarsa 5 dakika daha pişirip, yeniden kontrol edin Tencereyi ateşten alıp, yumuşamış enginarları bir süzgece dip bölümleri üste bakacak biçimde yerleştirerek, süzülmeye bırakın



Mikrodalga fırında pişirmek için, hazırlanmış ve henüz nemli enginarları ayrı ayrı alüminyum folyolara sarın Her paketi ateşe dayanıklı bir cam kâseye yerleştirip, kâseleri fırına vererek, enginarları % 100 ısıtılmış fırında 2 - 3,5 dakika pişirinKâseleri oldukları yerde 180° döndürüp, enginarları 2 - 3,5 dakika daha pişirin Kâseleri fırından alarak, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, alüminyum folyoları açın


Enginarı pişirirken makbul olan, sadece kaba yapraklarını çıkarıp bütün olarak pişirmektir Pişmiş yaprakların etli kısımlarını emerek, en yüksek fayda elde edilmiş olur Eğer tüm kabuklarını soymak gerekirse, bunu mutlaka pişirmeden önce yapmanızı öneririm


Zira soyulmuş enginar bekledikçe hem lezzetini hem de besin değerini kaybeder Enginarları kesinlikle alüminyum ve döküm tencerelerde pişirmemek gerektiğini de unutmamak gerek


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.