Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığın, güzel, kızarması, neler, yapılmalı

Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı



balığın iyi kızarması için püf noktaları - balık nasıl kızartılır - balık pişirmenin incelikleri

Kızartmalarda tavaya konan yağın uygun sıcaklığa gelmesi gerekiyor, yağın kızgın olup olmadığının, balık kuyruğunu yağa batırın , batırıldıktan sonra 3 saniye içinde kuyruk sararıp kırılıyorsa yağın tam kıvamına gelmiştir


Balıkları mısır unuyla kızartırsanız çok nefis oluyor


Kızartma yağı bir kez kullanılmalı Hatta balığın bir yüzünde kullanılan yağ diğer yüzünde değiştirilmelidir Balık kızgın yağa yavaşça dizilirse tavadaki yağ soğumamış olur Balığımız pişerken arada bir tavayı sallamalıyız Böylece taze balığın tavaya yapışmasını önleriz Kullanılacak mısır unu elekten geçirilmeli Kızartma balıklarını ne az ne de fazla pişirmeliyiz İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.