Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
japon, mutfağı

Japon Mutfağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Mutfağı



uzakdoğu mutfağı hakkında bilgi - japon mutfağı hakkında bilgi - japon yemekleri - japon kültürü





Japon mutfağı




Geleneksel bir Japon Kahvaltısı



Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür Amerikalılar II Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar

Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır


Meşhur Japon Yemekleri



Yakitori


  • Akaşi-yaki, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları
  • Çanko-nabe, Nabe stiline göre Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü
  • Donburi, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği
  • Gyōza, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi
  • İşiyaki
  • Karē, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu
  • Kuşiage 
  • Maki , Pilav üstü Deniz-Otu Sarması
  • Miso Çorbası, Miso ve DaŞi ile yapılır
  • Nabe veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir
  • Oden , Türlü şekili
  • Okonomiyaki, Lahanalı hamur işi
  • Saşimi, Çiğ balık
  • Şabu Şabu, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir
  • Sukiyaki, Türlü
  • Suşi, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze
  • Takoyaki, Ahtopotlu hamur işi
  • Tempura, Fritözden balık ve sebze
  • Teriyaki, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et
  • Tonkatsu, Domuz eti kızartması
  • Yakitori , Tavuk eti Şiş Kebabı


Makarna/erişte yemekleri

  • Rāmen, Erişte Çorbası
  • Soba, Buğday Makarnası
  • Udon , kalın Makarnalar
  • Somen, meşur Matsuyama Makarnası
  • Yakisoba, kızartılmış Makarna


Balık yemekleri

  • Fugu çok zehirli bir Balık türüdür Sadece çok usta ahçılar pişirebilir Balığın çok ince olan zehirli damarlarının tek tek çıkarılması gerekir Bir Fugu yemeğinin fiyatı bu yüzden 300-500 Dolar arasıdır
  • Surimi , Yengeç eti imitasyonu
  • Takabe,Izu-Adalarında yenilen bir balık
  • Unagi, Yılan Balığı
Diğer yemekler

  • Daşi, Deniz Otundan yapılan bir Balık Çorbası
  • Kobe-Sığırı ve Matsuzaka-Sığırı, Eti çok lezzetli olan özel yetiştirilmiş sığır türleri
  • Miso, ezilmiş Soya macunu
  • Şiitake, Mantar cinsi
  • Soba, Bulgur yemeği
  • Suimono, bir türlü türü
  • Tofu , "Soya-Peyniri"
  • Yuba, Soya sütünün kaymağı
Yemeğin yanında sunulan ek gıdalar (Okaşi), tatlılar ve Omiyage

  • Arare
  • Dango, Pilav Topcukları
  • Mochi , ezilmiş Pilav Macunu
  • Natto , ekşitilmiş Soya Fasulyeleri
  • Nigiri , baharatlı Pilav topcukları
  • Senbei , Pirinçten yapılmış kurabiyeler
  • Taiyaki , içli hamuriçi
  • Tsukemono, Turşu
  • Yokan, Adzuki-Fasulyeleriyle yapılan bir tatlı


Baharatlar

  • Mirin "Pirinç Şarabı"
  • Miso (Soya Macunu)
  • Nori çok ince Deniz Otu
  • Perilla
  • Sanşo Japon Biberi
  • Wasabi , yaban turbu
  • Su Biberi
  • Soya Sosu , Shoyu
  • Wakame, Deniz Otu


İçecekler

  • Yeşil Çay, (Ryoku-cha)
  • Sen-cha, Japon Çayı
  • Mac-cha , Japon Çayı
  • Ban-cha , Japon Çayı
  • Genmai-ça, Japon Çayı
  • Hōji-ça , Japon Çayı
  • Mugi-ça, Japon Arpa Çayı
  • Wūlon-ça , Çin Çayı
  • Asahi (Bira) "
  • Kirin (Bira) "
  • Sapporo (Bira)
  • Yebisu (Bira)
  • Suntori (Bira)
  • Orion (Bira)
  • Mizuwari
  • Sake, Pirinç Şarabı
  • Hoppy, Bira aromalı içki
  • Happo-shu
  • Şōçū, İçki
  • Umeşu, İçki
  • Calpis (Calpico)


Japon restoran şekilleri

  • Çūka Ryōri-ya, Çin Restoranı usulunden
  • Curry Shop
  • Family Restoran
  • Özel izinli Fugu (çok zehirli bir Balık)- Restoranı
  • İzakaya, Mezeli Meyhane
  • Kaiten-zuşi, Suşi-Restoranı (suşiler yürüyen bir banttan geçiyor)
  • Kissaten, Café
  • Nomiya, Meyhane
  • Okonomiyaki-ya, Burada yemekler müşterinin masasının yanında yapılıyor
  • Rāmen-ya , Makarna Çorbası dükkânı
  • Robatayaki
  • Ryōtei
  • Şabu-Şabu-Restoranı
  • Şokudō Kantin
  • Soba-ya , Soba-Makarnası Dükkanı
  • Suşi-ya , (Suşi ve Saşimi)
  • Tempura-ya, ya da 天麩羅屋
  • Teppanyaki
  • Yakiniku-ya , Burada Kore Mutfağı usulu ızgaralar yapılır
  • Yakitori-ya , Tavuk Şiş Kebabı yapılır
  • Yoşoku-ya

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.