![]() |
Yılbaşı Hindisi Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Hindisi Pişirmenin Püf NoktalarıYılbaşı Hindi Tarifi - Hindi Pişirmenin Kolaylıkları - Hindi Pişirmek - Hindi Nasıl Pişirilir Hindinin pişirilmesi zor mudur? Çoğu kişinin düşündüğünün aksine hindinin pişirilmesi çok kolaydır ![]() ![]() Pişirilmiş hindi buzdolabı dışında uzun süre bekletilebilir mi? Hayır ![]() ![]() Tüketici hindi satın alınırken hijyen açısından nelere dikkat etmeli? Markasız hindiler yerine markalı ve ambalajlı ürünler tercih edilmelidir ve bütün gıdalarda olduğu gibi satın alırken son kullanma tarihine dikkat edilmelidir ![]() Hindi pişirilirken nelere dikkat edilmeli: Hindi pişirilirken dışarıdan yağ eklenmemesi uygundur ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi pişirilecek fırının sıcaklığı ne olmalıdır? Hindi pişirilecek fırının sıcaklığı 160 santigrat derecenin üzerinde olmalıdır ![]() ![]() ![]() Bütün Hindi Pişirme Koşulları Hindinin pişirme süresi ağırlığına göre belirlenmelidir ![]() (Fırının sıcaklığı 160 santigrat derecenin altında olmamalıdır ![]() Doldurulmuş hindi 3,5–5,5 kg 3–3,5 saat 5,5–6,5 3,5–4 saat 6,5–8 kg 4–4 saat 15 dakika 8–9 kg 4 saat 15 dakika–4 saat 45 dakika 9–11 kg 4 saat 45 dakika–5 saat 15 dakika Doldurulmamış hindi 3,5–5,5 kg 2 saat 45 dakika–3 saat 5,5–6,5 3 saat- 3 saat 45 dakika 6,5–8 kg 3 saat 45 dakika–4 saat 15 dakika 8–9 kg 4 saat 15 dakika–4,5 saat 9–11 kg 4,5–5 saat Hindinin pişirileceği kap: Hindi pişirilecek kap, hindi kaba konduğunda çevresinde 5–7,5 cm boşluk kalacak büyüklükte olmalıdır ![]() Hindi tereyağı ile ne sıklıkta yağlanmalıdır? Hindinin tereyağı ile yağlanması iyi bir kızarmanın sağlanması içindir ![]() ![]() ![]() ![]() Hindinin zeytinyağı, asit (sirke, limon suyu) ve baharatlardan oluşan karışımda bekletilmesinin yararı nedir? Hindi bu karışımda bekletildiğinde asit ve yağ karışımı, baharatın hindi etine işlemesini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|