Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
suyu, yapılır, şalgam

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır



Evde Şalgam Suyu Nasıl Yapılır - Şalgam Suyu Tarifi - Ev Yapımı Şalgam SuyuMALZEMELER:

1 kg siyah havuç

1 küçük şalgam

1 tatlı kaşığı şeker

10 litre su

1 avuç dolusu bulgur unu ya da ince bulgur

1 paket yaşmaya

acı şalgam suyu için: 5-6 süs biberi ya da acı sos



YAPILIŞI:


Bulgur unu, yoksa ince bulgur, ılık su, şeker ve yaş maya ile yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır Fermentasyon işlemi sonucunda kabaran maya tekrar yoğrulur ve temiz bir tülbent parçasının içine konup ağzı bağlanarak, bidonun dibine yerleştirilir Yemek ayarında tuzlu ılık su hazırlanır Havuçlar ve şalgam iyice kazınıp yıkanır Havuç ince ince (uzunlamasına) dilimlenir Şalgam küçük küçük doğranır Bidonun içine havuç ve şalgam yerleştirilir (Şalgam yoksa, sade siyah havuç ile de şalgam suyu mayalanabilir) (Bulgur kepeği veya bulgur, yoksa simit (ince köftelik özel bulgur) da kullanılabilir


Mayalanan şalgam suyu, serin bir yerde 10-15 gün bekletilir Şalgam suyunun mayalanma süreci, genelde, mevsime ve ortam ısısına göre değişkenlik gösterebilmekte olup; en erken 1 hafta sonra şalgam suyunun tadına ve ekşiliğine bakıp kontrol edilmelidir Şalgam suyu olmuşsa, içindeki tülbent çıkartılır Şalgam suyu süzülerek, siyah havuçlar ile birlikte de servis edilir Şalgam suyu, özellikle Adana kebap ve diğer her çeşit kebapların ve köftelerin yanında, olmaza olmaz eşlik eden içeceklerdendir Acı şalgam arzu ediliyorsa; mayalandığında içine 5-6 tane süs biberi ya da bir miktar acı sos eklenir


Not: Ev ortamında hazırlanan bu şalgam suyunda zamanla kef oluşması normaldir Zira; hazır satılan şalgam sularının içinde, suyunun daha berrak ve albenili olarak tüketicilere sunulması ve ayrıca da kef oluşmasının önlenmesi amacıyla; bir çok kimyasal maddeler eklenmektedir Ev ortamında hazırlanan şalgam suyu ise tamamen doğal ve katkısız, bir nev’i organik, daha sağlıklı bir içecektir Kef oluşmasını önlemek için, mayalanma süreci tamamlanmış şalgam suyuna 1-2 aspirin atılabilir Ancak bu bile kimyasal bir katkı olduğundan; kullanımdan önce üzerindeki kefi alarak atmak ve ayrıca şalgam suyunu, az miktarlarda yapmak ve de buzdolabında muhafaza edilmesi tavsiye edilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır



şalgam suyunun yararları - şalgamın faydaları nelerdirVitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam suyu; iştahı açar, laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırırB grubu vitaminleri içerdiği gibi, sinirleri de yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır


Mide ve karaciğere faydalı olduğu gibi;kalsiyum, potasyum ve demir bakımından da zengindir Kemik ve dişleri kuvvetlendirir Ayrıca afrodizyak özelliği vardır


Özellikle kış mevsiminde de, yüksek oranda C vitamini içerimesi sebebiyle, bağışıklık sistemini güçlendirmek için de tavsiye edilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.