![]() |
Rikotta Peyniri Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rikotta Peyniri Nasıl YapılırRikotta Peyniri Tarifi - Rikotta Peynirinin Yapılışı Malzemeler: 1 litre günlük süt, 1 çay kaşığı tuz, 7 yemek kaşığı elma sirkesi ![]() Hazırlanışı: Sütü çelik tencere ya da döküm tencerede tuz ile birlikte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ateşten alın ![]() ![]() İçine sirkeyi ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın ![]() ![]() ![]() İki saatin sonunda tel süzgeçin içine iki kat yaptığınız tülbenti koyun ve tenceredeki kesilmiş sütün tamamını boşaltın ![]() Kevgiri büyük bir kasenin içine oturtun ve 2 saat süzülmesini bekleyin ![]() ![]() Yumuşacık, mis gibi, bembeyaz taze lor peyniriniz (ricotta) yenmeye hazır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|