|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kek, noktaları, pandispanya, püf, yapımının |
![]() |
Kek ve Pandispanya Yapımının Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kek ve Pandispanya Yapımının Püf Noktalarıkek yaparken - pandispanya yaparken - kek yapmanın incelikleri - pandispanya yapımı hakkında öneriler - Yumurtalara badem veya emsali ile un katıldığı zaman tahta kaşık veya delikli emaye kepçe ile karıştırılmalıdır ![]() ![]() - Pandispanya veya kek hazırlanıp fırına konduktan sonra, acaba pişiyor mu falan diye fırının kapağı açılıp bakılmamalıdır ![]() ![]() ![]() - Revani gibi şurubu hemen sıcak sıcak ilâve edilmek mecburiyeti olan tatlılar evdeki fırında değil de dışardaki fırına verildi ise pişme müddetinin sonunda fırına hazırlanmış olan şurup da götürülmeli hemen fırında ilâve edilip tekrar fırına koydurarak 5-6 dakika sonra çıkartılıp alınmalıdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|