![]() |
Hindi Pişirme Teknikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Pişirme TeknikleriHindi eti pişirmenin püf noktaları - hindi pişirme hakkında - hindi nasıl pişirilir - hindinin pişirme usulleri - hindi etinin özellikleri Hindi, çok çeşitli biçimlerde; sote, fırın, ızgara, haşlama, doldurulmuş, vb ![]() ![]() ![]() 100 g'lık, göğüs tarafından, derisi alınmış hindi eti, aynı miktarda derisi alınmış piliç ve tavuk etine eşit miktarda kalori içermesine karşılık, doymuş yağ oranı çok daha düşüktür ![]() ![]() Ayrıca hindinin göğüs eti, özel tadı ve yumuşaklığıyla, pek çok yemeğin hazırlanmasında, dana eti yerine kullanılabilir ![]() ![]() 500 gramlık hindi göğüs etinden, genellikle 0,5 cm kalınlığında 8 dilim flato elde edilebilir; ayrıca istenirse, dilimler hafifçe dövülerek, biraz inceltilebilir ![]() Hazırlama biçimi ister kızartma, ister haşlama, ister ızgara vb ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|