![]() |
Kurubaklagillerin Pişirilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurubaklagillerin Pişirilmesibaklagiller nasıl pişirilir - kurubaklagiller hakkında - baklagillerin pişirilmesi - baklagillerin pişirilmesinin püf noktaları - baklagileri pişiriken nelere dikkat etmeli Mercimek dışında diğer kuru baklagiller, pişirilmeden önce ıslatılırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Islatma suyuna konulacak bir miktar karbonat tanelerin daha kolay yumuşamasını sağlar ![]() ![]() ![]() Pişirmede iyi kalite su kullanılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Basınçlı tencerelerde ısı fazla olduğundan, iyi nitelikli bir yemek tenceresi tercih edilmelidir ![]() ![]() Yemeğin özelliğine göre baklagiller önceden haşlanacaksa haşlama suyu değerlendirilmeli, dökülmemelidir ![]() Pişirme sırasında, su eklemek gerekiyorsa, bu su sıcak olmalıdır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|