![]() |
SOSLU MEZGİT |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SOSLU MEZGİTMalzemeler 2 Adet mezgit fileto (dondurulmuş) 1 Adet orta boy domates (küp şeklinde doğranmış) 1 Diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 Adet defne yaprağı 1 Adet limon suyu Tuz Karabiber 1 Tatlı kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 1 Çorba kaşığı maydonoz ( süslemek için ) Yapılışı : Derin bir kabın içerisinde balık hariç, malzemelerin hepsini iyice karıştırın Mezgit filetoları, fırına dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirin Üzerine hazırladığınız karışmı ekleyin Önceden orta derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin Kıyılmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın |
![]() |
![]() |
|