Tereyağlı Taze Bamya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Taze BamyaTereyağlı Taze Bamya Tarifi - Tereyağlı Taze Bamya Yapılışı - Tereyağlı Taze Bamya Nasıl Yapılır - Tereyağlı Taze Bamya Malzemeleri 150 gr bamya 1/2 soğan 1 limon 1/2 kaşık tereyağı 1/2 domates 4 bardak su Bamyalar, baş tarafları bıçakla, usûlüne uygun şekilde, kesilip temizlendikten sonra bol suda yıkanır ![]() Bir tencereye, bamyaları örtecek kadar su konur Suya yarım limon sıkılır Kaynadıktan sonra bamyalar tencereye boca edilir![]() 15 dakika kaynadıktan sonra bamyalar alınır Bir kaba konur![]() Tenceredeki su dökülür Tencereye tereyağı konur Tereyağı hafif ateşte erirken bir soğan ayıklanıp temizlenir, yarısı ince ince kıyılarak tencereye konur Karıştırılır Yağla birlikte, rengi hafif sarılaşıncaya kadar kavrulur Üzerine yarım domates, rende ile, kabuğu ayrılarak konur Karıştırılır Üzerine, bamyaları tamamen örtecek kadar su konur Kaynadıktan sonra bamyalar tencereye atılır Üzerine yarım limonun daha suyu sıkılır 20 dakika kaynayıp piştikten sonra çıkarılır Suyu süzülerek tabağa konur, yenir
|
|
|
|