![]() |
Portakal Soslu Pirinç Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Soslu Pirinç KöftePortakal Soslu Pirinç Köfte Tarifi - Portakal Soslu Pirinç Köfte Nasıl Yapılır - Portakal Soslu Pirinç Köfte Malzemeleri 250 gr ![]() 60 gr, mozzarella 50 gr ![]() ![]() 50 gr ![]() 1/2 demet fesleğen 1 adet portakal 120 gr ![]() 50 gr ![]() 30 gr ![]() 1 adet yumurta Acı biber sosu sıvıyağ Tuz Biber Bir tencerede 450 ml ![]() ![]() ![]() Mozzarellanın suyunu süzün, küp doğrayıp iki kağıt havlu arasında kurutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış pirinci düz bir tabağa alın ve soğumaya bırakın ![]() Sos için: Portakalı patates soyacağı ile çok ince soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal taneleri, suyu ve kabuğunu ketçap ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurta ve kaşar peynirini pirinçle karıştırın ![]() ![]() ![]() Ellerinizi yağlayın ve kestiğiniz parçaları düzleştirin ![]() ![]() ![]() Yağı 160°C'de kızdırın ![]() Köfteleri porsiyonlar halinde 6-8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve kağıt havluya alın ![]() Portakallı ketçap sosu ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|