![]() |
Süzme Yoğurlu Vişneli ve Fındıklı Graten (Diyet) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süzme Yoğurlu Vişneli ve Fındıklı Graten (Diyet)Malzemeler : 3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak) 1 büyük boy çay bardağı (aida) toz şeker 1 büyük boy çay bardağı (aida) irmik 1 kutu çekirdeksiz donmuş vişne (~ 500 gr) 500-600 gr süzme yoğurt 1 paket ince kıyılmış çikolata (80 gr) 1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya 1paket vanilya Kabı yağlamak için biraz zeytinyağ 1 tutam tuz yapılışı 1) Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle 4-5 dakika çırpalım, içine 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesini veya vanilyayı ilave edelim ![]() 2) Fındığın 1 tatlı kaşığını ayıralım ![]() ![]() ![]() 3) Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta bir tutam tuz ile katılaşıncaya kadar mikserle 5-6 dakika kadar çırpalım ve yoğurtlu karışıma ekleyelim ![]() ![]() 4) Yağladığımız fırın kabının içine karışımı ve süzülmüş vişneleri kat kat döşeyelim ![]() ![]() 5) Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim (itiraf ediyorum ben fırında unuttum grateni ve rengi biraz koyulaştı!) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|