![]() |
Aşure(diyet) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure(diyet)Malzeme: Bir su bardağı buğday, yarım su bardağı kuru nohut, yarım su bardağı kuru fasulye, üçte bir su bardağı pirinç, on adet kuru kayısı, dörtte bir su bardağı kuru üzüm, 50 adet fındık içi, iki su bardağı yapay tatlandırıcı, iki - üç çorba kaşığı tarçın ![]() Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol suyla düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir porsiyonda: Kolesterol (mg): 0 Posa (gr): 1 ![]() Yağ (gr): 2 ![]() Protein (gr): 5 ![]() Karbonhidrat (gr): 30 ![]() Enerji (kal): 172 ![]() |
![]() |
![]() |
|