![]() |
Limon Peltesi 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Peltesi 1Limon Peltesi Tarifi - Limon Peltesi Nasıl Yapılır - Limon Peltesi Malzemeleri Hazırlanışı Malzemeler: 1 adet limonun hafifçe rendelenmiş kabuğu 250 gr ![]() limon suyu 750 gr ![]() su 300 gr ![]() toz şeker 50 gr ![]() Hazırlanışı: Bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Normal soğuklukta soğuyunca servis ediniz ![]() Sonra tahta kutunun içine bol buz doldurup üzerine tuz serpiniz ![]() ![]() Tahta kutunun musluğundan suyunu boşaltıp iyice bastırarak bol buz ve tuz ile doldurup kontrol altında suyunu boşaltıp tekrar doldurmak şartiyle istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz ve arzu ettiğiniz zaman servis ediniz ![]() Not : Dondurma döndükçe dönme vaziyeti ağırlaşır, sertleştikçe zorlaşır ![]() |
![]() |
![]() |
|