Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limon, peltesi

Limon Peltesi 1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Peltesi 1



Limon Peltesi Tarifi - Limon Peltesi Nasıl Yapılır - Limon Peltesi Malzemeleri



Hazırlanışı




Malzemeler:



1 adet limonun hafifçe rendelenmiş kabuğu 250 gr



limon suyu 750 gr



su 300 gr



toz şeker 50 gr nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)






Hazırlanışı:



Bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu koyunuz Tencereyi ateşe koyarak bir dakika -kaynatınız Yumurta vurma teli ile karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kere kaynatıp ateşten alınız Ve kaselere boşaltınız



Normal soğuklukta soğuyunca servis ediniz



Sonra tahta kutunun içine bol buz doldurup üzerine tuz serpiniz Devamlı olarak kuvvetlice çevirerek zaman zaman fazla sulandığı zaman suyunu boşaltıp buz ilâve ediniz ve tuz serperek 45 dakika - 1 saat çevirip dondurunuz



Tahta kutunun musluğundan suyunu boşaltıp iyice bastırarak bol buz ve tuz ile doldurup kontrol altında suyunu boşaltıp tekrar doldurmak şartiyle istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz ve arzu ettiğiniz zaman servis ediniz



Not : Dondurma döndükçe dönme vaziyeti ağırlaşır, sertleştikçe zorlaşır Bu da dondurmanın kıvamına gelip donduğunun işaretidir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.