Bademli Pazı Kavurma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Pazı KavurmaBademli Pazı Kavurma Tarifi - Bademli Pazı Kavurma Nasıl Yapılır - Bademli Pazı Kavurma MalzemeleriBademli Pazı Kavurma 1 demet pazı 1 adet soğan 50 gram çiğ badem 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet közlenmiş kırmız biber 2 adet çarliston biber Pazıları iyice yıkayıp sap kısımlarını kesin Yaprak kısımlarını irice doğrayın Bir tavaya zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğranmış soğanları 3 dakika sote edin Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, çarliston biberi ekleyin Sarımsakları da pazı yapraklarıyla beraber 10 dakika pişirin Bu arada çiğ bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuğunu soyun ve pişen pazıların üzerine ekleyip servis yapın |
|