Maş Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maş ÇorbasıMaş Çorbası Tarifi - Maş Çorbası Yapılışı - Maş Çorbası Tarifi Biraz Gaziantepli amcadan biraz da internetteki yabancı sayfalardan maş ile ilgili edindiğim bilgileri sizlerle de paylaşmak istiyorum Başta B vitamini, lif ve protein deposu olmasından dolayı diyabet -şeker hastaları için faydalı bir besinmiş, yemek sonrası karbonhidratın hızlı yükselişini engelleyerek kan şekerini dengede tutuyormuş, bu nedenle şeker hastalarının ve yüksek kolesterolden muzdarip kişilerin maş fasulyesini sık tüketmesi gerekiyormuş Ayrıca içerisindeki lifden ve yağ yakıcı özelliğinden dolayı zayıflama diyetlerinde öneriliyormuş Gneydoğu bölgemizde “çin börülcesi” olarakda biliniyormuş, Uzak Doğu ve Asya ülkelerinde çok tüketiliyormuş Fasulye gibi piyazını, veya pirinç salatası gibi haşlayarak dere otu maydonoz bol limon ile yağsız olarakda tüketebilirsiniz, hattâ pirinç pilavına bulgur pilavına katabilirsiniz Maşın kendine has tadını alabilmeniz için, bu çorbaya hiçbir baharat eklemeden yemenizi tavsiye ederim Buyrun bu kolay tarife… Maş çok su çeken bir bakliyattır Ayrıca, geceden ıslatırsanız çabuk pişer, fakat çiğden yapacaksanız pişme süresi kuru fasulye ve nohuttan uzun sürüyor Malzemeler: *1 Su bardağı maş fasulyesi *1 kuru soğan *1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı *2 yemek kaşığı tereyağ *Tuz *Üstünü örtecek kadar et veya tavuksuyu Yapılışı: *Maşı akşamdan 3 katı su ile ıslatın *Suyunu süzüp yıkadığınız maşı tencereye koyun üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile orta ateşte kaynamaya bırakın *Tavada erittiğiniz tereyağında, minik doğradığınız soğanları kavurun salçasını da 1 dk kavurun *Kaynayan maşın etsuyundan 1 kepçe tavaya dökün ve salçayı çözün, 1-2 dk kaynadıktan sonra maşa ilave edin ve maş yumuşayıncaya kadar pişirin |
|