Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, loru, ricotta

RİCOTTA (İtalyan Loru) :)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

RİCOTTA (İtalyan Loru) :)



RİCOTTA (İtalyan Loru)


Malzemeler


1 lt süt (tam yağlı süt)

250 ml kefir


Hazırlanışı:


1- Çelik bir tencerenin içine sütü ve kefiri boşaltın Tencereyi ocağa koyun ve ateşi iyice açın Tencerein dibinin tutmaması için iyice karıştırmalısınız


2- Süt ısındığında karıştırmayı bırakın Bu aşamada süt kesilmeye ve katı kısım yüzeyde toplanmaya başlayacak Bu arada, dibe yapışmış olabilecek parçaları yüzeye çıkarmak için spatulayla tencerenin dibini hafifçe kazıyın


3- Sütün kesilmesi gerekiyor Tüm süt parçaları yüzeye çıkmış olmalı ve suyla parçalar birbirinden ayrılmalı Bu durmda peyniriniz hazırdır


4- Bir süzgecin içine tülbent serin altına derin bir kap koyun Ve peyniri tülbentin içine boşaltarak peynirinizi süzün Sonra tülbenti kıvırarak kalan sudan da kurtulun Peyniri tülbentin içinden çıkarın Ricottanız kullanıma hazırdır 3-4 gün içinde tüketmelisiniz


Not: süzdüğünüz suyu ekmek, poğaça yapımında kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.