Yerelması Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yerelması Çorbasıçorba tarifleri - yerelması çorbası nasıl yapılır ![]() Malzemeler: * yaklaşık 750gr yerelması * 1 adet kuru soğan * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 adet havuç, küp küp doğranmış * yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek * yaklaşık 1,5lt kaynamış su * tuz * limon Hazırlanması: 1 Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun![]() 2 Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın![]() 3 Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın
|
|
|
|