Bayram Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram ÇorbasıBayram Çorbası - Bayram Çorbası Tarifi Malzeme: 1 demet pancar yaprağı 1 su b haşlanmış buğdayyarım su b haşlanmış nohutsu Terbiyesi için: 1 kase yoğurt 1 çorba k un1 yumurta sokaracı için: 1 çorba k tereyağı1 soğan tuz Hazirlanisi: Çorbanız için tencereye sıcak su koyup üzerine haşlanmış buğdayları ekleyin Su kaynayıp buğdaylar iyice yumuşayınca terbiyesini hazırlayın![]() Terbiye için yoğurt, un ve yumurtayı çırpıp önce soğuk su sonra da sıcak su ilave ederek ılıtın Çorbanıza karıştıra karıştıra ekleyin![]() En son incecik kıyılmış pancar yapraklarını ekleyip bir iki dakika daha pişirin Sokaracı için tereyağında ince doğranmış soğanları kızartın Çorbanın tuzunu ekleyip üzerine sokaracı dökün
|
|
|
|