MANTAR ÇORBASı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MANTAR ÇORBASıMALZEMELER Yarım kilo mantar Bir baş soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 kahve fincanı un Yeteri kadar tuz Yarım kahve kaşığı pul biber Bir ufak kutu krema HAZIRLANIŞI Derince bir tencerede yağ hafifçe kızdırılır İnce ince doğranmış soğan, temizlenip yıkanmış ve dörde bölünmüş mantar, un, tuz ve biber 1-2 dakika hızlı hızlı çevrilir Üzerine yavaş yavaş 1,5 litre su ilave edilir Bu arada karıştırmaya devam edilir Kayamaya başlayan çorba 15-20 dakika daha kaynatılır Ilındıktan sonra krema ilave edilir Not: Arzuya göre üzerine taze kaşar rendelenebilir |
|