Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, pavurya

PAVURYA ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PAVURYA ÇORBASı



MALZEMELER


6 adet pavurya

50 gr margarin

2 çorba kaşığı sirke

1 adet havuç

3-4 adet karabiber, dövülmemiş

3-4 sap maydanoz

3 adet defne yaprağı

4 çorba kaşığı çiğ krema

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

kırmızı biber

tuz


4 Kişilik

HAZIRLANIŞI


Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.