Gulaş Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gulaş ÇorbasıMalzemeler 400 gr dana eti 1 tatlı kaşığı pulbiber 4 soğan 6 patates 4 domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4 su bardağı et suyu Tuz, karabiber Yapılışı Bir tavaya zeytinyağını koyun Dilimlenmiş soğanı ilave ederek, kısık ateşte hafifçe öldürün Et, tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin 2 su bardağı suyu azar azar dökerek karışıma ilave edin Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin Küp şeklinde doğradığınız patatesi ve et suyunu ilave edin Arada bir karıştırarak patatesler yumuşayana dek pişirmeye devam edin Domatesleri küçük küçük doğrayıp çatalla ezerek püre haline getrin Et piştiği zaman domatesi ilave edin Bir taşım kaynatıp ateşten alın Çorba kaselerine alıp sıcak olarak servis yapın |
|